superior

Empreses

Kayak puja un 30% en la seva estrena en borsa

El cercador de viatges Kayak es disparava gairebé un 30% en la seva estrena en el Nasdaq després de recaptar 91 milions de dòlars (75 milions d’euros) amb la seva oferta pública de venda d’accions (OPV), que havia estat retardada després de l’accidentat debut de Facebook el passat mes de maig.

El cercador, creat en 2004 de la mà dels cofundadors d’Expedia, Travelocity i Orbitz, s’ha centrat en els últims temps en les seves noves aplicacions per a iPhone, iPad i Android, amb l’objectiu de fer més compatible la recerca de vols, hotels i cotxes de lloguer. Amb seu en Connecticut, compta amb portals als Estats Units, Alemanya, França, Regne Unit, Espanya, Portugal, Dinamarca, Finlàndia, Suècia, Suïssa, Índia, Noruega i Polònia.

Els directius de l’empresa havien previst aquesta estrena borsària per al mateix mes que Facebook però el desfavorable debut de la xarxa social en el mercat Nasdaq, on es va enfonsar un 16% en la seva primera setmana de cotitzacions, va acabar retardant l’OPV del cercador. Els títols de l’empresa van començar a negociar-se en el mercat Nasdaq on cotitzen algunes de les majors empreses tecnològiques del món.

La companyia va fixar el seu preu final de sortida a borsa en 26 dòlars (21,49 euros), per sobre del rang d’entre 22 i 25 dòlars que havia previst inicialment, amb el què va recaptar més de 75 milions d’euros al posar en el mercat 3,5 milions d’accions.

Kayak va obtenir un benefici net de 4,1 milions de dòlars (3,32 milions d’euros), després d’uns ingressos de 73 milions de dòlars (59,2 milions d’euros) en el primer trimestre de 2012, un 39% més que en el mateix període de l’any anterior. /Ag EP

[HOME]

Back to top button