superior

Tecnologies

Nou Sistema d’Informació Turística de Costa Daurada i Terres de l’Ebre

Aquest mes de juliol ha entrat en funcionament, en fase beta, el sistema d’informació turística de Costa Daurada i Terres de l’Ebre ‘Tourism Data System’, una plataforma tecnològica de captació i consulta del nivell d’ocupació dels allotjaments de les comarques de Tarragona així com de gestió de preus per a petites i mitjanes empreses, mitjançant els mòduls E-Ocupació i E-Preus.

‘Tourism Data System’, presentat al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci a Vila-seca, incorpora dos mòduls amb solucions tecnològiques per als allotjaments turístics. El primer (E-Ocupació) consisteix en un sistema en línia de captació i consulta de dades de mesura dels nivells d’ocupació d’allotjaments turístics públic col•lectius que donarà accés als resultats que actualment elabora l’Observatori de Turisme de Costa Daurada. Alhora permetrà que els establiments tinguin dades comparades del seu negoci amb les mitjanes d’ocupació del seu municipi i zona, així com amb els municipis i zones veïnes.

El segon mòdul es tracta d’un software que facilita la gestió de preus a les petites i mitjanes empreses turístiques. Permet fer una comparació del preu propi amb el preu mitjà de comercialització en operadores online tant de les destinacions dins de Costa Daurada i Terres de l’Ebre com d’altres destinacions competidores del Mediterrani tant espanyol com a nivell internacional.

Ambdós contribuiran a millorar la gestió i la competitivitat del sector turístic a Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Els allotjaments de les comarques de Tarragona poden accedir a aquest sistema d’informació turística de forma gratuïta posant-se en contacte amb l’Observatori de Turisme de Costa Daurada.

‘Tourism Data System’ és una eina tecnològica desenvolupada pel Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci a les comarques de Tarragona en el marc dels programes cofinançats pel FEDER Eix 1 i la Diputació de Tarragona.

Back to top button