superior

Transport

Colau vol posar límits de contaminació al Port i Aeroport de Barcelona

El govern de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, està encapçalant la lluita contra la contaminació a la capital catalana. Ha posat en marxa mesures de restricció del trànsit de vehicles contaminants des de l’1 de gener de 2020 i ara vol incidir sobre dos motors econòmics essencials com són el Port i l’Aeroport de Barcelona.

Les dues infraestructures tenen previst ampliacions per incrementar l’operativa just quan l’ajuntament vol que redueixin les seves emissions. Traslladarà aquesta exigència a les taules conjuntes de gestió amb les altres administracions (Generalitat i l’Estat espanyol) involucrades en el port i l’aeroport.

És molt probable que durant el mes de gener el govern Colau decreti un estat d’emergència climàtica a la ciutat per l’alta contaminació. Per això, reclama a aquestes dues infraestructures claus, que són les més contaminants, que estableixin zones de baixes emissions.

Sembla que les mesures establertes pel Consistori sobre el vehicle privat són insuficients per limitar la contaminació. El Port de Barcelona és responsable d’entre el 7% i el 8% de la contaminació de la ciutat. En el cas de l’aeroport, l’Ajuntament de Barcelona proposarà eliminar les connexions aèries que tinguin una alternativa ferroviària, com per exemple la ruta entre Barcelona i Madrid.

Articles relacionats

Back to top button