superior

Entrevistes-antic

Taleb Rifai: “El turisme genera treball i ingressos, però cal gestionar-lo bé”

El secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Taleb Rifai, revela en una entrevista a Comunicatur les tendències futures del turisme i les claus per atraure més turisme asiàtic.

Facilitar al màxim els tràmits i visats, entendre millor el mercat i unir esforços són algunes de les claus que ha explicat el secretari general de Turisme, Taleb Rifai, al canal audiovisual de Comunicatur per augmentar el creixement del turisme asiàtic a Espanya, Catalunya i Barcelona. Rifai assegura que el turisme continuarà creixent en els propers anys.

Veure el vídeo amb millor ampla de banda

"El turisme continuarà creixent perquè s’ha convertit en un dret humà el fet de moure’s pel món", pronostica Rifai, que afegeix que "comporta una gran responsabilitat." El secretari general de l’OMT assenyala que "el turisme genera treball i ingressos, però cal gestionar-lo bé. No hi pot haver conflicte entre creixement i sostenibilitat. Aquest és el repte".

Les claus per al creixement del turisme asiàtic a Espanya, Catalunya i Barcelona són quatre segons exposa Rifai en declaracions a Comunicatur. "En primer lloc, entendre bé el mercat asiàtic a través d’una àmplia investigació i una anàlisi realista per conèixer als consumidors". "La tecnologia té la clau en el joc. Cal estar a l’última", afegeix com a segon punt. En tercer lloc, "facilitar al màxim als asiàtics seu viatge a Europa en termes de tràmits i visats; cal revisar els procediments." Finalment, comenta a Comunicatur "es tracta d’un joc regional, que no pot dur a terme un destinació en solitari, sinó a través de l’esforç col • lectiu". "Els asiàtics no vénen només a visitar una ciutat o un país, sinó que veuen Europa com una multidestinació", conclou.

Pel que fa al binomi públic-privat, el secretari general de l’OMT afirma que el turisme ha de ser liderat pel sector privat, però ha d’estar acompanyat per les lleis i el treball de les administracions. "Públic i privat són les dues cares d’una mateixa moneda. Cap dels dos pot créixer sense l’altre. "

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button