superior

AAVV i TTOOAllotjamentDestacatDestinacionsEmpresesEntrevistesEstudisFires i CongressosFormacióFormacióMercatsReportatgesServeisTransport

Les 10 notícies de turisme més llegides el 2018

1. Publiquen el nou decret de guies de turisme que modifica l’activitat
El nou Decret de guies de turisme, que estableix un nou procediment per obtenir l’habilitació, s’ha sotmès a informació pública aquest mes de juliol.

2. El B&B serà legal a Catalunya passat l’estiu

El govern català tindrà aprovada la nova regulació turística que permetrà llogar de forma legal les habitacions en els domicilis particulars. Fa més de tres anys que es va anunciar aquest reglament que ha passat en diverses ocasions per exposició pública.

3. Porten als tribunals la taxa turística catalana

La patronal dels creuers ha denunciat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’impost turístic català. Es tracta d’un recurs contenciós-administratiu contra el reglament de la Generalitat de Catalunya que regula l’impost d’estades turístiques.

4. La imatge de Barcelona, ​​tocada

L’última mala notícia per a la ciutat de Barcelona ha estat el consell que ha realitzat la CNN de no viatjar a la capital catalana. L’alcaldessa ha anunciat que llançarà una campanya per rellançar la imatge de la ciutat.

5. Hisenda preparada per controlar periòdicament a les plataformes de lloguer turístic
Empreses com Airbnb o HomeAway han de passar informació a Hisenda de totes les operacions que realitzen propietaris i clients en el lloguer vacacional dels habitatges des de l’1 de gener.

6. Cost de la caiguda del turisme espanyol per als hotels catalans
Les pernoctacions dels clients espanyols han caigut a Catalunya un quart de milió durant els primers cinc mesos de 2018. L’impacte sobre el negoci hoteler és molt significatiu i Comunicatur n’ha fet el càlcul.

7. Què li passa a Catalunya que té un comportament contrari a totes les destinacions mediterrànies?
Un estudi que analitza l’activitat turística als països mediterranis durant el 2018 mostra com Espanya i Itàlia es comporten com una excepció. La tendència és clarament diferent a la del conjunt de països.

8. Les residències d’estudiants, nou invent que es cola a Barcelona
La ciutat de Barcelona no deixa d’atreure noves fórmules de negoci turístic que vorejant la legalitat intenten aprofitar l’atractiu de la capital catalana per treure-hi suc.

9. Cancel·lació de Natalie Tours
Natalie Tours tanca per sorpresa. L’operador turístic rus més important que opera a Espanya deixa centenars o milers de clients a les costes catalanes i d’altres destinacions que hauran de repatriar-se al seu país d’origen.

10. La presa de pèl de l’economia col·laborativa en el turisme
Es pot qualificar d’estafa veure com una multinacional com Airbnb que factura milions d’euros a Espanya només paga 72.152 euros en l’impost de societats. No pot sobtar ningú que empreses del sector es portin les mans al cap i directament ho considerin una presa de pèl.

Articles relacionats

Back to top button