superior

Destinacions

Porten als tribunals la taxa turística catalana

La patronal dels creuers ha denunciat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l’impost turístic català. Es tracta d’un recurs contenciós-administratiu contra el reglament de la Generalitat de Catalunya que regula l’impost d’estades turístiques.

L’Associació de Línies de Creuers és contraria al nou gravamen que obliga a pagar 0,65 euros als creueristes que passen menys de 12 hores en el port. Fins ara només pagaven aquells que passaven de les dotze hores i ho feien amb un import de 2,25 euros. Recentment va entrar en vigor una modificació del reglament de l’impost que, com una de les novetats, incloïa aquest recàrrec cobrint així a tots els passatgers.

Una altra de les novetats ha incidit directament als apartaments turístics de Barcelona. A ells també els ha afectat la modificació, ja que se’ls ha incrementat la quota fins a equiparar-los amb els allotjaments de luxe, amb 2,25 euros. Els sectors dels creuers i els apartaments tenen un tractament tributari diferent a Barcelona que a la resta de Catalunya. Els creueristes d’altres ports catalans no paguen taxa si l’embarcació no supera les 12 hores en el port. Així mateix, els apartaments de fora de la capital catalana paguen 0,90 euros, molt per sota de la quota barcelonina.

El port de Barcelona rep més de dos milions i mig de creueristes cada any, que han de pagar la corresponent taxa. Les autoritats portuàries són les responsables de comunicar a l’Agència Tributària catalana tots els detalls de persones en trànsit i horaris d’amarraments per a procedir a un control complet de l’activitat.

L’impost turístic català pot superar els 50 milions de recaptació l’any 2017. Encara no s’han comunicat els resultats, però aquest és l’objectiu fixat per l’administració. Per a l’any vinent, la xifra pot augmentar ostensiblement, ja que es completarà un exercici complet amb els imports modificats a l’alça.

Articles relacionats

Back to top button