superior

Fires i Congressos

Èxit de Barcelona en congressos de medicina i tecnologia

La Ciutat Comtal acollirà aquest any mig centenar d’esdeveniments mèdics, farmacèutics i tecnològics que reuniran més de 300.000 congressistes. L’especialització de Barcelona pel turisme MICE segueix en auge.

La capital catalana es pot considerar la capital dels congressos de salut. Fira de Barcelona, als diferents espais expositius – CCIB, Gran Via i Montjuïc – haurà acollit una vintena d’esdeveniments de tota mena d’especialitats mèdiques. Reunirà el 2023 més de 110.000 congressistes especialitzats en oncologia, ELA (Esclerosi Múltiple Amiotròfica), párkinson, farmacologia, càncer gastrointestinal, neurocirurgia, veterinària, etc.

L’altra gran branca congressual és la tecnologia. Fira de Barcelona està especialitzada en acollir esdeveniments tecnològics del nivell més alt. Tot aquest any passaran més de 210.000 visitants especialitzats en aquest àmbit. Destaca el Mobile World Congress (MWC) amb més de 88.000 persones, però en seran més d’una vintena els certàmens que se celebraran a Barcelona. Molts són líders als seus sectors com la fira audiovisual ISE o l’Smart City Expo World Congress.

Segons detalla Fira de Barcelona, 7.500 empreses vinculades a la tecnologia hauran exposat en algun dels congressos que s’han organitzat als salons.

Si ens fixem en les dades facilitades per l’Observatori de Turisme de Barcelona del passat any, ja es detecta una recuperació gairebé total del sector MICE. L’impacte econòmic que el turisme de reunions ha deixat a Barcelona és de més de 904 milions d’euros. El nombre de reunions durant el 2022 va ser de 1.639, aconseguint un 94,6% de recuperació respecte al 2019. Pel que fa a nombre de delegats, van sumar un total de 553.242, registrant una menor recuperació (83,2% respecte 2019) principalment degut a les restriccions d’Àsia.

Articles relacionats

Back to top button