superior

AAVV i TTOO

Nova moratòria d’Interior per a les agències fins l’1 d’octubre de 2024

Acotarà l'aplicació del Reial Decret a l'operativa i a la realitat de les agències de viatges

El Ministeri de l’Interior ha acceptat prorrogar novament l’aplicació del Reial Decret que obliga les agències de viatges a informar, com fan els allotjaments, sobre les reserves dels clients.

Les principals associacions d’agències de viatges –ACAVe, Fetave i Unav– en una reunió amb el Ministeri i li havien demanat una ampliació fins a l’octubre del 2024 l’entrada en vigor. El sistema dissenyat per l’administració no ha funcionat correctament. Les proves realitzades han anat donant dificultats i el sector, que ja s’ha mostrat crític amb aquesta normativa, demanava un nou ajornament.

De retard en retard, però sense acceptar el fiasco

La realitat és que el govern ha estat incapaç de conjugar la voluntat d’ampliar les mesures de seguretat nacional amb la realitat del sector turístic. El Ministeri està comprenent la complexitat tècnica i jurídica que comporta l’aplicació de la norma, diuen les agències.

L’abril del 2022 havia d’estar operant aquest Reial Decret 933/2021 sobre les obligacions de registre i documentació. Un decret que afecta “els operadors turístics que prestin serveis d’intermediació entre les empreses dedicades a l’hostatgeria i els consumidors”.

Si no ens descomptem, des de Comunicatur calculem un retard darrere l’altre en la seva aplicació: d’abril del 2022 es va passar al gener del 2023, després al juny i ara ja s’ha passat a l’1 d’octubre del 2024.

Les associacions demanen l’ampliació de la pròrroga fins a l’octubre del 2024. El Ministeri receptiu, a aquesta petició, a més, ha informat que està desenvolupant una Ordre Ministerial que acotarà l’aplicació del Reial Decret a l’operativa i a la realitat de les agències de viatges. Els ajustos a la realitat del sector passen per evitar que el Reial Decret suposi una càrrega addicional per a les agències.

Les agències tindran més temps per adaptar-se a les exigències d’Interior

Les agències han d’informar de les reserves a les autoritats públiques

Articles relacionats

Back to top button