superior

AAVV i TTOO

Les agències tindran més temps per adaptar-se a les exigències d’Interior

Les dificultats que han sorgit amb el registre de reserves força a prorrogar el termini fins al 2024

L’1 de juny havia d’estar totalment operatiu el sistema del Ministeri d’Interior que obliga les agències de viatges a emplenar les dades de registre de reserves que fan amb els seus clients. La nova obligació va entrar en vigor a principis d’any i donava sis mesos de prova perquè les empreses s’adaptin i s’ajustin al funcionament.

El sector s’ha queixat constantment aquesta exigència. Les dades que cal introduir són àmplies: dades personals, dades d’establiments, dades de la reserva, dades de pagaments… Les proves a la plataforma tecnològica no han estat reeixides i ara l’administració allarga els sis mesos fins al proper any.

El sector considera que aquesta obligació suposa una sobrecàrrega de treball per a les agències. Inicialment van reclamar la revocació d’aquesta obligació, però conscients que serà complicat sol·liciten que canviïn de manera important el procediment de registre per fer-ho més senzill i ràpid.

Ara les agències de viatges han guanyat temps. No desapareix l’obligació de transmetre les dades al Ministeri de l’Interior, però fins al proper any no podran ser sancionades si no compleixen amb el registre.

Les agències han d’informar de les reserves a les autoritats públiques

Articles relacionats

Back to top button