superior

Transport

El mes de juny s’acabaran les cues a l’aeroport del Prat

El govern central ha anunciat que anirà implementant mesures per evitar el caos i les aglomeracions generades en els controls de seguretat de l’aeroport de Barcelona El Prat, però que aquestes no desapareixeran fins d’aquí un mes.

Instal•laran 40 màquines automàtiques de verificació de la documentació adaptades per als nous DNI i passaports biomètrics que incorporen el xip de seguretat. A més reforçaran el nombre d’agents destinats a les labors de control. El delegat del govern a Catalunya ha reconegut que el número actual de policies és insuficient. Després del caos han incorporat uns 40 agents nous i en les properes setmanes s’aniran incorporant més.

Com va explicar Comunicatur, les cues impresentables a l’aeroport del Prat són pròpies d’altres èpoques i d’altres destinacions poc normalitzades. Quan arribi l’estiu la situació pot empitjorar i es tem que amb les vacances torni novament el caos a l’aeroport. La pregunta és: Perquè l’administració és incapaç de solucionar les cues de forma immediata?

La sensació d’improvisació i de poques garanties en la resolució del problema és alta. Sobretot perquè els responsables del ministeri de l’Interior acoten la situació creada a uns moments puntuals deguts a alguns fets extraordinaris i defensen que la gestió dels controls de seguretat ha estat fluïda i ha funcionat bé.

Articles relacionats

Back to top button