superior

Allotjament

Finalment hi haurà una Norma Internacional ISO per al sector hoteler

Han estat necessaris deu anys de negociacions per aconseguir un consens internacional per posar en marxa una norma mundial de qualitat específica per a l’hoteleria.

35 països han donat suport a una proposta promoguda des de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) per elaborar la norma dins de la International Standardization Organization (ISO). El Comitè encarregat del seu desenvolupament estarà format per una presidència i una secretaria espanyoles, segons destaca l’ICTE.

Les noves realitats del mercat amb l’aparició d’allotjaments no reglats sense complir els mateixos requeriments legals i fiscals que l’allotjament hoteler tradicional ha estat un factor determinant per tirar endavant una ISO especial per a hotels. A més hi ha una proliferació d’establiments que actuen en diferents països sense un empara normativa homologada.

Ara els clients podran identificar i valorar els establiments que obtinguin aquesta certificació. Una garantia inequívoca que són allotjaments legals, de qualitat, que reuneixen uns requisits estandarditzats a nivell mundial. L’ISO per hoteleria se sumarà a altres 15 ja existents pertanyents al subsector turístic que compten amb normes mundials ISO com Platges, Espais Naturals Protegits, Oficines de Turisme, entre d’altres.

A finals de maig es coneixerà un primer enfocament del projecte de norma i es començarà a desenvolupar l’esborrany de la Norma ISO d’Hotels.

Articles relacionats

Back to top button