superior

AAVV i TTOO

Hi haurà viatges de l´Imserso a partir d’octubre

El Tribunal Administratiu ha desbloquejat l'Imserso i el sector respira alleujat

Els recursos i les apel·lacions presentats per Soltour, Nautalia i Mundiplan contra l’adjudicació a Ávoris del programa de viatges de l’Imserso han estat desestimats pel Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC). D’aquesta manera, a finals d’octubre, ja poden començar la venda de viatges del programa 2023/2024.

El que podia haver significat un retard de tres mesos el TACRC ho ha agilitzat i el programa de viatges de l’Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) només haurà quedat suspès durant un mes i mig. Ávoris es manté com a guanyadora dels tres lots del concurs del Ministeri de Drets Socials valorat en més de 840 milions d’euros que hi destina 70 milions de subvenció.

Ávoris gestionarà les 900.000 places ofertes (70.000 més que la campanya anterior). Els majors inscrits per a l’Imserso rebran detalls del programa que compta amb tres tipologies de viatges: 440 mil places per a viatges de costa peninsular, 210 mil per a circuits culturals i natura i ciutats, i 30 mil per a viatges als arxipèlags.

Alguns hotelers que mantenien la seva operativa en temporada baixa gràcies a l’Imserso es plantejaven tancar els establiments i activar expedients de regulació d’ocupació. Amb la decisió del TACRC podrien reconsiderar aquesta postura.

Al marge queda la reivindicació del sector que reclama un programa de Turisme Social més actualitzat, amb unes condicions econòmiques més favorables que generin rendibilitat ja que cada cop són més els establiments que denuncien que no els surten els comptes.

Articles relacionats

Back to top button