superior

Mercats

Suport de la Diputació de Barcelona a l’acte de presentació de la Copa Amèrica 2024

Amb motiu de la Regata Preliminar celebrada a Vilanova i La Geltrú, la corporació va deixar palesa la seva implicació amb aquesta competició, la més antiga i rellevant de la nàutica mundial

Vilanova i La Geltrú va tenir el privilegi d’acollir la Regata Preliminar de la Copa Amèrica de Vela, que va tenir lloc del 14 al 17 de setembre i que va servir perquè els sis equips participants escalfessin motors de cara a la competició final, que s’esdevindrà a Barcelona l’agost de 2024.

Trofeu de la Copa Amèrica Foto: Judit Contreras / Diputació de Barcelona

Prèviament es va dur a terme l’acte institucional de presentació de la Regata Preliminar. La Diputació de Barcelona va mostrar el seu suport a l’acte, que va presidir Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya. Hi van assistir la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret; la diputada de Desenvolupament Econòmic i Turisme, Eva Menor; la diputada de Turisme, Abigail Garrido; el diputat d’Esports i Activitat Física, David Escudé i el diputat adjunt d’Esports i Activitat Física, Xavier Amorel. També hi van assistir Juan Luis Ruiz, alcalde de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; Víctor Francos, president del Consell Superior d’Esports del Govern d’Espanya; Roger Torrent, president de la Fundació Barcelona Capital Nàutica; Jaume Collboni, alcalde de Barcelona; Lluís Salvador, president del Port de Barcelona, i Eduard Torres, president de Turisme Barcelona.

Cal recordar que la Diputació de Barcelona ja es va incorporar el passat mes d’octubre a la Fundació Barcelona Capital Nàutica, un estament que va néixer el 2005 amb l’objectiu de promoure la navegació a vela —i que actualment coordina totes les administracions implicades en l’organització de la 37a Copa Amèrica— i apropar-la a la ciutadania.

Per a la Diputació de Barcelona, la Copa Amèrica és una oportunitat per a les comarques barcelonines quant a creació d’ocupació, desenvolupament econòmic i social, així com un element vertebrador del seu litoral, que afavoreix activitats d’innovació, sostenibilitat i tecnologia. També suposa una oportunitat excepcional per promocionar internacionalment el turisme nàutic i l’oferta turística prèmium de la província.

A nivell esportiu, hi van prendre part els sis equips participants del torneig, que s’enfrontaven per primera vegada: Estats Units, Nova Zelanda, França, Suïssa, Itàlia i Gran Bretanya. Malgrat la suspensió de la primera regata per motius meteorològics, es van disputar diverses regates i finalment el guanyador va ser l’equip American Magic New York Yatch, representant dels Estats Units.

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button