superior

Empreses

El 13,5% dels treballadors espanyols ho fan en turisme

Catalunya concentra el 16,4% dels empleats en turisme de tot Espanya

El mes d’agost del 2023 els afiliats en alta laboral vinculats a activitats turístiques van augmentar un 5,1% interanualment, i van assolir un total de 2.759.166 afiliats a la Seguretat Social. Ha doblat els resultats del total d’afiliats al conjunt de l’economia espanyola que va créixer en taxa interanual un 2,8%.

Així doncs, segons dades del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a l’agost va continuar la tendència d’augment interanual del nombre d’afiliats que es va iniciar l’agost del 2021. Els afiliats en activitats turístiques van suposar el 13,5% del total d’afiliats a l’economia nacional.

Aquest mes estiuenc l’ocupació en el conjunt d’hostaleria i agències de viatges/operadors turístics va augmentar a totes les comunitats autònomes. En xifres absolutes, els majors increments es van donar a Andalusia, Catalunya, Comunitat de Madrid, Canàries i Balears. Els assalariats al sector turístic representen el 81,8% dels treballadors i els empleats autònoms el 18,2%.

Andalusia i Catalunya lideren l’ocupació al sector

Catalunya compta amb 316.369 afiliats a hostaleria i agències i operadors turístics, un 4,2 més a la taxa interanual. Andalusia, amb 343.075 afiliats (+5% interanual) encapçala el rànquing de comunitats amb més afiliats.

Articles relacionats

Back to top button