superior

Empreses

Joan Gaspart condemnat i inhabilitat a administrar béns

Un jutjat de Barcelona ha condemnat Joan Gaspart a pagar 579.000 euros per la fallida del grup Husa. La sentència també l’inhabilita a gestionar béns aliens per un període de cinc anys.

La jutge que ha escrutat el concurs de creditors de la cadena hotelera ha sentenciat la mala administració que l’empresari va realitzar de la companyia. El grup de Gaspart va entrar en suspensió de pagaments el 2014 amb un deute reconegut de 220 milions d’euros. És l’any 2021 quan la companyia entra en liquidació per no poder pagar el seus deutes determinats per un jutge en el conveni del concurs de creditors.

La sentencia dictada ara recull irregularitats comptables durant els anys 2018, 2019 i 2020 per les quals Joan Gaspart ha de pagar gairebé sis-cent mil euros. En concret, la condemna indica que l’empresari ha d’abonar 530 mil euros a Hotels Jagoe i 46 mil a altres empreses de la desapareguda Husa per no haver complert amb el pacte arribat amb els creditors després d’aconseguir una quita del 95%.

El ex-propietari del grup hoteler podria recórrer davant l’Audiència Provincial de Barcelona aquesta sentència que no és ferma.

Articles relacionats

Back to top button