superior

Destinacions

Reconeixement de turisme sostenible pels parcs naturals dels Pirineus catalans

Compatibilitzar la preservació de la natura amb l’activitat turística

El Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural Cadí-Moixeró han obtingut la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Aquesta iniciativa audita que els espais naturals protegits que s’hi volen adherir es comprometen a aplicar els principis del turisme sostenible.

La CETS la impulsa la Federació EUROPARC que reuneix espais naturals d’una quarantena de països europeus. Els dos parcs naturals han assumit de forma voluntària el compromís de la Carta per aplicar les polítiques necessàries de turisme sostenible. Aquest compromís també afecta a tots els municipis inclosos en els seus territoris.

PN Cadí-Moixeró

El reconeixement obliga els gestors dels espais naturals protegits, a les empreses turístiques i a les entitats a definir les seves actuacions “de manera conjunta i participada”, detallen des de la Generalitat de Catalunya.

La Carta Europea de Turisme Sostenible és una oportunitat per fer conviure la preservació de l’espai natural al mateix temps que es gestiona turísticament. El model és un exemple de desenvolupament que té en compte la població, les empreses locals i els visitants que fan turisme. Els parcs naturals de l’Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró han treballat uns plans estratègics que inclouen aspectes com la desestacionalització turística, les mesures per evitar la sobrefreqüèntació, l’accés als espais de forma ordenada o el suport a les activitats econòmiques locals, especialment l’activitat ramadera i artesana.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button