superior

Destinacions

L’ecotaxa balear aprovada en el Parlament

L’1 de juliol els turistes que s’allotgin en establiments de les Illes Balears, creuers inclosos, hauran de pagar una taxa turística. 80 milions d’euros anuals preveuen recaptar amb aquest nou impost.

El Parlament balear ha aprovat l’ecotaxa, o impost de turisme sostenible, amb suport majoritari de les forces polítiques, a excepció de PP i Ciutadans. La situació és diferent a la de 2002 quan es va implantar la primera ecotaxa que va ser derogada un any més tard pel PP quan va arribar al govern. Segons l’executiu balear ara la societat l’accepta i fins i tot els empresaris turístics reconeixen que en pràcticament totes les destinacions europees existeixen recàrrecs similars.

Quan entri en vigor els hostes d’allotjaments reglats hauran de pagar entre 0,25 i 2 euros per nit depenent de la categoria dels establiments i si és temporada alta (de l’1 d’abril al 31 d’octubre) o baixa (de l’1 de novembre al 31 de març). La temporada baixa es redueix a la meitat l’import de la taxa a cobrar. El recaptat es destinarà a la reconversió de zones turístiques i a la conservació d’espais naturals. Igual que passa a Catalunya representants de l’administració i agents socials determinaran les inversions concretes que es realitzin.

Els menors de 16 anys queden exempts així com els programes de l’Imserso i els familiars de malalts desplaçats a altres illes per tractament mèdic.

Articles relacionats

Back to top button