Ferroviari

L’alta velocitat creua la frontera amb França el 19 de desembre

El TGV francès arriba a Figueres el 19 de desembre, creuant el nou túnel transfronterer del Pertús que uneix les localitats de Perpinyà i Figueres per la nova línia d’alta velocitat. Això vol dir que el TGV arriba a la nova estació de Figueres-Vilafant, que es troba aproximadament a un kilòmetre del centre de la capital altempordanesa.

Per la seva banda, Renfe posa en circulació unes llançadores que comuniquen l’estació de Barcelona Sants amb Figueres Vilafant. Es tracta d’un tren de Mitja Distància de la nova sèrie 449, que fa el recorregut directe, amb només una parada a Girona. Els viatgers que agafin el TGV només hauran de canviar de via, a la mateixa andana de Figueres Vilafant. Aquesta llançadora, però, va per la via convencional i la durada del viatge és l’habitual entre aquestes dues ciutats, una mica més de dues hores i mitja.

D’aquesta manera, Barcelona, Girona i Figueres queden ja connectades amb el sud de França i París amb un tren d’alta velocitat francès, tot i que la línia i la velocitat no és realment d’alta velocitat fins el tram entre Nimes i París.

Figueres-París en només 5 hores i 27 minuts

El TGV que surt de Figueres te parades a Perpinyà, Narbona, Montpeller i Nimes i arriba a la cèntrica estació de Paris Gare de Lyon. Així, ja és pot anar de Figueres a París amb només 5hores i 27 minuts. La nova línia apropa també altres ciutats, ja que des de Narbona s’enllaça amb trens cap a Carcasona i Tolosa del Llenguadoc i des de Montpeller s’enllaça amb Lió, Marsella, Canes o Niça.

També s’enllaça amb Ginebra, ciutat amb la que és guanya una hora de temps respecte al trajecte més ràpid que hi havia fins ara. Hi han dos circulacions al dia: la primera llançadora surt de Sants a les 9:00h per arribar a Figueres a les 10:42. El TGV surt a les 11:06 i arriba a París a les 16:41h. El segon tren surt de Barcelona a les 13:00, arribant a Figueres a les 14:40h. El TGV surt a les 15:02 i arriba a París a les 20:41h.

En el sentit contrari, el primer TGV surt de París a les 7:20h i arriba a Figueres a les 12:47 i el segon surt a les 15:20 de la capital francesa per arribar a Figueres a les 20:48h. El TGV que arriba a Figueres és un TGV Duplex, amb una capacitat de 510 places, amb cotxes de 1ª i 2ª classe i disposa d’un bar.

Els bitllets es poden comprar a les estacions de tren o a les agències de viatges, a través de Rail Europe.

Image

Back to top button