superior

abajo

Aeri

AENA diu que la situació en els aeroports espanyols és de “normalitat”

El president d’Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA), Juan Ignacio Lema, ha assegurat que la situació és de "normalitat" en els aeroports espanyols, amb els controladors incorporant-se als seus torns amb "absoluta normalitat".

El president d’AENA ha negat que l’atur dels controladors fora espontani, com al•lega USCA, sinó "absolutament massiu", i ha aclarit que mentre duri l’estat d’alarma, "no hi ha negociació possible" amb els controladors, tot i que ha mostrat la voluntat de negociar amb el col•lectiu una vegada acabi aquest assumpte.

Lema ha denunciat que, en plena crisis, el sindicat USCA es va presentar a Foment amb una proposta de conveni que incloïa menys hores de treball, però cobrant el mateix. "El que pretenien ara és rebaixar la jornada guanyant el mateix. Salari, jornada i productivitat van lligades i no podem reduir la jornada sense afectar al salari", ha dit.

El president d’AENA ha indicat que, segons Eurocontrol, els controladors espanyols són els més cars i els menys productius de la Unió Europea i ha deixat clar que no ha estat inoportú aprovar la norma que clarifica la jornada dels controladors abans del pont.

Lema ha assegurat que els viatgers poden estar tranquils aquest Nadal, doncs altres col•lectius que volen anar la vaga, sempre ho fan de manera legal i, per tant, amb la fixació d’uns serveis mínims. "El sindicat de controladors mai han convocat vaga legal, sempre han estat vagues encobertes o salvatges, com aquesta", ha apuntat./Ag EP

Back to top button