Destinacions

País del Vi, nova marca paraigua a Tarragona

Una marca més s’afegeix al panorama turístic català, en aquest cas, en el sector de l’enoturisme. País del Vi promocionarà el vi, els cellers, els establiments turístics i els de restauració que tinguin a les seves cartes vins de les denominacions d’origen Terra Alta, Conca de Barberà, Tarragonès, Montsant i Priorat.

Aquest nou consorci busca la unitat en temps de crisi i es marca objectius com el foment de l’organització d’activitats recreatives, vetllar per la qualitat enoturística i portar a terme actuacions per afavorir el desenvolupament del territori.

Les cambres de comerç de Reus, Valls i Tortosa tutelaran el nou ens, presentat recentment a Reus, que buscarà sinèrgies amb els restaurants i les cases de turisme rural, i recollirà les iniciatives de cada DO per promocionar el turisme enològic. Al consorci hi ha una absència significativa: la Cambra de Comerç de Tarragona és l´única de les quatre cambres de la província que no hi figura.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, va remarcar que no es tracta de robar protagonisme a les diferents DO, sinó d’agrupar-les sota la marca paraigua País del Vi, per tal de buscar el finançament necessari pels projectes.

L’enoturisme en l’àmbit de les DO tarragonines té molt camí per recórrer. De moment, hi ha cellers que organitzen jornades de portes obertes amb visites guiades i cates. D’altra banda, fa temps que funciona el Centre d’Interpretació de l’Oli i el Vi de la Terra Alta, si bé arrossega el handicap de no poder ser visitat els caps de setmana.

Back to top button