superior

Aeri

A la recerca d’inversors per Spanair

Un cop signat el precontracte de compra d’Spanair entre SAS i un grup d’inversors catalans és el moment de concretar les aportacions econòmiques. L’acord, que va arribar abans de complir la data límit del 31 de gener, preveu una aportació de capital de 100 milions d’euros però no detalla encara el nom dels inversors ni les quantitats concretes que aportarà cadascun. Ha començat el ball de les especulacions.

El que està clar és que els impulsors de l’operació, Turisme de Barcelona i el fons de capital risc Catalana d’Iniciatives, han aconseguit un preacord avantatjós. SAS es fa càrrec del deute milionari acumulat per l’aerolínia (400 milions d’euros) i es després del control de la companyia pel preu simbòlic d’1 euro.

Els mitjans de comunicació s’han accelerat en publicar noms d’empreses i empresaris amb la seva respectiva inversió. Pere Duran, director general de Turisme de Barcelona, ha declarat a COMUNICATUR que dels 100 milions d’euros “pràcticament hi són tots i només queda concretar algunes petites quantitats, el compromís amb el sector privat hi és no és només de paraula”.

Ara s’obren dos mesos per concretar-ho. Iniciatives Empresarials Aeronàutiques, que adquirirà el 80,1% de les accions de la nova Spanair, és la societat constituïda per part dels impulsors de la compra per aglutinar la inversió catalana. SAS mantindrà el 19,9% de l’accionariat restant.

Sembla que diferents auditories donen viabilitat a la compra i ara el sector privat haurà de realitzar l’aportació econòmica amb l’aval financer de l’administració i les institucions públiques en aquells casos que sigui necessari. Tot i això el projecte té alguns interrogants econòmics. S’ha superat una nova etapa però la cursa segueix.

Back to top button