Càmpings

L’ADAC no premia enguany cap càmping català

Sorprenentment, cap càmping català no figura entre els guardonats amb els Camping Caravaning Awards 2009, els premis que atorga l’Automòbil Club Alemany (ADAC). Els cinc premis principals d’aquest any són per a càmpings de França, Itàlia, Alemanya, Àustria i Dinamarca, segons informa el butlletí electrònic Campireport.

La notícia és un petit toc d’alerta, ja que Catalunya és una de les principals destinacions de càmping de l’Europa meridional, i destaca dins d’Espanya pel nivell de les seves instal•lacions i serveis. La decisió d’enguany sobta perquè en anys anteriors, la majoria dels càmpings espanyols premiats per l’ADAC, havien estat catalans i les relacions entre aquesta associació i Catalunya s’han caracteritzat fins ara per la cordialitat.

Els càmpings Sangulí Park de Salou, l’Aquarius de Sant Pere Pescador i el Laguna de Castelló d’Empúries han estat dels darrers en rebre les distincions de l’ADAC. Però no només aquesta associació alemanya ha valorat tradicionalment els càmpings catalans –especialment els de platja-, les principals associacions de campistes i automobilistes europeus també ho han fet.

A Catalunya hi ha més de 350 càmpings i prop de 250.000 places, i malgrat la decisió de l’ADAC, continua sent una destinació molt valorada pels campistes. Segons alguns informes, però, l’assistència mèdica, l’accés per a discapacitats i la seguretat mitjançant càmeres de vigilància serien millores pendents en aquest tipus d’establiments turístics.

Back to top button