superior

DestinacionsEstudisFormació

Catalunya recupera el turisme internacional

Japó, Rússia i Xina han estat un llast en la recuperació de la despesa turística

En el que portem d’any, els turistes internacionals que han viatjat a Catalunya suposen ja el 88% de la xifra d’arribades del mateix període de 2019. Pel que fa a la despesa fins el mes d’agost d’enguany ha estat de 11.232 milions d’euros (-31,6%); en el cas de les pernoctacions, se situen en prop de 59,5 milions (-22,8%).

L’alentiment en la despesa internacional a Catalunya està lligada al context actual i al tancament de mercats com ara Japó, Rússia i Xina, que es caracteritzen per generar una despesa més elevada. La recuperació dels visitants estrangers és un fet perquè només resta un 12% per igualar les dades de 2019 però les pernoctacions i despesa tenen una més gran dependència de mercats de llarga distància.

Aquestes dades s’han donat a conèixer a les Jornades Professionals de Mercats Emissors organitzades per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) amb els directors de les 12 oficines de promoció exterior de l’ACT i que ha comptat amb 300 assistents professionals. Entre les novetats de la jornada, destaca la del director de promoció turística destinat als països de l’Est que ha explicat telemàticament des de Bakú que negocia l’obertura d’un vol directe entre Azerbaidjan i Barcelona.

A la inauguració de la jornada el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat que està en marxa un “exercici de repensar-nos” i que el fruit d’aquesta reflexió “es plasmarà en l’àmbit normatiu i en els futurs plans estratègic i de màrqueting turístic de Catalunya”.

Articles relacionats

Back to top button