Organismes / Política turística

El turisme, esperança del govern espanyol

El secretari general de Turisme, Joan Mesquida, ha assegurat sentir-se "moderadament esperançat" pel fet que el turisme està resistint bé la complicada situació econòmica actual. Catalunya seria, juntament amb Canàries i Balears, la destinació que menys hauria sentit els efectes de la crisi.

Mesquida ha comentat que el sector preveu tancar 2008 amb unes xifres semblants a les de l’exercici anterior, amb increments –lleus, però increments- en el nombre de visitants i amb una despesa per turista que variarà segons la zona analitzada.

Tot i el diagnòstic benèvol, el màxim responsable del sector en el govern espanyol ha instat als empresaris a treballar “en complicitat” amb l’Administració, a invertir en la millora del producte i a allunyar-se del pessimisme, “que no atrau als turistes”. El govern ha anunciat que prepara plans per ajudar a desestacionalitzar l’oferta.

Un de cada quatre turistes que van visitar Espanya els primers set mesos de l’any ho van fer a Catalunya. Segons Mesquida, el descens del 2,9% en el nombre de visitants registrat en aquest període s’ha atenuat per l’increment del 7% en la despesa mitjana per persona.

Back to top button