superior

Empreses

Amadeus busca posicionar-se entre les agències com GDS de reserva de cotxes de lloguer

Amadeus vol guanyar terreny en el camp de la reserva de cotxes de lloguer a través de la seva plataforma. Diu que una agència de viatges de dimensió mitjana pot assolir estalvis de fins a 98 mil euros a l’any i una petita de fins a 19.600.

Al voltant del 30% de les reserves mundials de cotxes de lloguer es fan a través del canal GDS. Un estudi comparatiu encarregat per aquest distribuïdor de reserves diu que Amadeus Cars és un 46% més ràpida que els portals B2B de les companyies rent-a-car, i un 59% més que els centres d’atenció telefònica d’aquestes. La comptabilització del temps que estalvia un agent de viatges realitzant aquesta gestió ofereix com resultat les xifres econòmiques que comenta Amadeus.

Algunes de les avantatges més valorades pels agents que utilitzen la solució d’Amadeus valoren el fet de no haver d’introduir més que una vegada les dades del client quan es reserven diversos serveis turístics per a un mateix client, el disposar de tots els detalls del viatge en el mateix registre informàtic (PNR) o la possibilitat d’enviar l’itinerari al viatger de forma automàtica. A més el GDS ofereix com avantatge la capacitat de comparar les tarifes de diversos proveïdors en pantalla donant alternatives al client.

A Europa existeix una gran concentració del mercat, quatre companyies controlen més de la meitat del negoci. La competència és molt intensa i, igual que en hotels o vols, els canals de reserva s’han multiplicat en els últims anys.

Com reclam comercial, Amadeus afirma que una agencia europea de grandària mitjana -que reservi 50.000 vols i 5.000 vehicles l’any- pot estalviar entre 35.000 i 98.000 euros anuals amb la seva plataforma. Per la seva banda, una agència amb menor volum d’activitat -que reservi 10.000 vols i 1.000 vehicles l’any- podria estalviar entre 7.000 i 19.600 euros.

Back to top button