superior

Aeri

Les agències demanen garanties financeres a les companyies aèries

L’Associació Catalana d’Agències de Viatges reclama que les companyies aèries ofereixin el mateix tipus de garanties financeres que es demanen a les agències per protegir als consumidors enfront de possibles cessaments d’operacions.

La inestabilitat en el sector aeri està generant diferents problemàtiques en els consumidors que quan una aerolínia fa fallida o cessa la seva activitat deixa els clients davant els agents de viatge que han intermediat en la venda del bitllet com a única opció de reclamació.

Les agències estarien d’acord en reemborsar l’import d’aquells bitllets no volats i no pagats a les companyies sempre que IATA (Associació Internacional de Transport Aeri) ho autoritzés doncs, en la majoria de casos són tarifes no reemborsables.

Després del recent tancament d’Air Comet com l’anterior experiència d’Air Madrid, ACAV ha recordat que duu anys reclamant a Foment i als organismes comunitaris que s’exigeixi a les companyies aèries el dipòsit de garanties financeres que cobreixin els possibles perjudicis que un cessament d’operacions pot produir en els consumidors afectats. En aquest sentit, ACAV comenta que IATA els està exigint el dipòsit d’avals amb la finalitat de que les aerolínies quedin cobertes per una possible insolvència i, per contra, no obliga a les seves aerolínies associades a dipositar garanties financeres.

Back to top button