superior

AllotjamentEmpreses

Els habitatges d’ús turístic ja es poden categoritzar

Els propietaris i gestors d’habitatges d’ús turístic a Catalunya poden demanar la categorització per claus dels seus establiments. Es tracta d’un procés voluntari que busca identificar i classificar els allotjaments segons les prestacions i els serveis que ofereixen.

La direcció general de Turisme, que ha impulsat el procés, afirma que “la finalitat és donar a conèixer l’oferta d’habitatges d’ús turístic de qualitat certificada per tal de facilitar la promoció i atraure el turisme, també el turisme internacional.”

Els establiments podran ajustar-se a una de les 5 categories que s’identificaran amb el número de claus corresponents. Els paràmetres que es valoraran seran:

•Estat de l’habitatge (manteniment i reformes).

•Estances interiors (sala d’estar, menjador, habitacions, banys i cuina).

•Mobiliari i parament.

•Serveis complementaris que ofereix l’establiment.

•Informació turística i de la zona.

•Tipologia i localització dels habitatges.

A més de les categories existeixen diferents tipologies d’habitatge d’ús turístic segons l’edificació (pis o bloc, casa entre mitgeres i casa aïllada) i la localització en el territorio (ciutat, comarques d’interior, litoral i zones de muntanya).

Per a l’obtenció de la categoria en els habitatges d’ús turístic s’ha de pagar una taxa a l’administració de 144,45€ i quan s’hagi de realitzar una revisió o renovació de la categoria el cost serà de 72,23€. Aquest preu té bonificacions quan es sol•licita la categorització per a dos o més habitatges d’ús turístic situats en el mateix edifici.

La Generalitat considera que aquesta categorització d’habitatges turístic “és una novetat absoluta en el marc de l’ordenació turística d’aquesta activitat. No es coneixen precedents ni a l’Estat ni al nostre entorn europeu de referència”.

Articles relacionats

Back to top button