TT.OO. AA.VV.

Les agències catalanes preveuen una Setmana Santa similar al 2009

L’Associació Catalana d’Agències de Viatges (Acav) preveu que les reserves per a Setmana Santa se situïn “en números similars” als de l’any passat, la qual cosa apuntaria el començament d’una lenta recuperació en el sector amb vista a l’estiu.

Les agències han constatat que les reserves se segueixen fent “molt tard”, pel que confien que a última hora s’assoliran unes dades semblants a les de la Setmana Santa del 2009, quan es va registrar una caiguda de les reserves del 12% respecte a l’any anterior.

Segons l’Acav, el preu segueix sent un factor determinant en les reserves, fet que unit a les decisions d’última hora fa que sigui difícil calcular el nombre de catalans que es desplaçarà durant aquesta setmana. El que sí que ha avançat l’entitat és que els touroperadors han reduït l’oferta.

Pel que fa a les destinacions més demandades pels viatgers, a nivell nacional segueixen al capdavant Madrid, Andalusia i els Pirineus, mentre que a l’exterior es mantenen els habituals Nova York, creuers pel Mediterrani, capitals europees, Marràqueix i sud-est asiàtic, entre d’altres.

Les previsions d’Acav per a l’estiu són més optimistes, ja que la majoria d’agències comencen a veure “una certa recuperació”, tot i que molt lenta, que pot contribuir a “rellançar” el sector després de la Setmana Santa. Les agències de viatges confien a poder repetir les xifres del passat estiu./Ag EP

Back to top button