El president d’Hotusa detecta un excés d’oferta hotelera

El president del Grup Hotusa Hotels, Amancio López Seijas, ha assegurat que existeix "un problema d’excés d’oferta" de places hoteleres a Espanya i alerta que la pujada prevista de l’IVA suposa "una amenaça" per al sector turístic. Assegura que les ciutats espanyoles compten amb "la millor infraestructura hotelera" d’Europa, "només comparable" a Berlín o Praga.

"Si el sector pogués evitar aquest increment de l’impost, sortiria molt beneficiat", adverteix el president d’Hotusa, qui ha destacat que la caiguda del preu mig per habitació disponible és d’un 9,8% en hotels de sol i platja i un 18,1% en els urbans. La pèrdua de rendibilitat evidencia un problema en el sector. López Seijas advoca per millorar el finançament i valora com "una bona mesura" l’anunci dels crèdits de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), encara que "insuficient" ja que "la xifra és petita i es limita a les pimes”.

Hotusa Hotels és un dels principals consorcis hotelers europeus i el tercer a nivell mundial, amb més de 2.350 establiments associats en 27 destinacions europees, dotze països llatinoamericans, quatre països africans, tres asiàtics, Estats Units i Canadà./Ag EP

0 0 0