Destinacions

Guanyar espai a la platja de Barcelona pels banyistes

A partir d’aquest estiu les platges de la capital catalana limitaran els xiringuitos, les hamaques i els para-sols de lloguer per oferir més espais als turistes i ciutadans que vulguin gaudir del bany. Descongestionar l’espai de la sorra s’ha convertit en una necessitat degut a la saturació que pateixen les platges de la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona ha pres més de 70 mesures vinculades a la platja que aplicarà durant la temporada d’estiu per apaivagar la sobreocupació de la sorra. En aquest sentit retirarà 1 de cada 4 xiringuitos, la meitat de les gandules i un 75% dels para-sols. L’experiència de bany a Barcelona s’està convertint en poc satisfactòria pels ciutadans i turistes degut a la massificació.

Com passa sovint, quan Barcelona pren iniciatives d’aquest tipus vinculades a la gestió del turisme altres destinacions estudien la seva idoneïtat. Per tant, no seria estrany que municipis de costa puguin seguir l’exemple barceloní. Objectiu: prioritat al banyista oxigenant la platja d’elements i activitats que ocupen espai.

Entre les iniciatives previstes pel consistori hi ha l’habilitació d’un espai per a gossos a la platja de Llevant on es va fer una prova pilot els últims dos anys. Tindrà un control d’accés i tots els animals hauran d’anar identificats. Aquesta zona estarà limitada a un màxim de 100 gossos i per descomptat es repartiran bosses per recollida d’excrements.

Articles relacionats

Back to top button