superior

abajo

Reportatges

Rànquing: Les 10 notícies de turisme més llegides el 2022

El TOP 10 de les notícies que més han interessat als lectors i subscriptors de Comunicatur durant el 2022.

1. Atenció allotjaments. Multa de 30.000 € per escanejar el passaport d’un d’hoste
Els allotjaments estan desprotegits davant de la incoherència de les normatives de seguretat que han de complir. El Ministeri d’Interior exigeix ​​identificar els clients allotjats als establiments i facilitar aquestes dades al registre de viatgers de la policia i Protecció de Dades sanciona per arxivar els documents oficials com ara el DNI o el passaport.

2. Nou embolic jurídic amb els habitatges turístics a Catalunya
Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·la l’article 241 del Decret 75/2020 de turisme de Catalunya en què es regula l’activitat de lloguer d’habitacions.

3. La Diputació de Barcelona implementarà el model de Destinació Turística Intel·ligent a tota la província
Un acord amb SEGITTUR permetrà impulsar un model de desenvolupament i gestió turística més digital, sostenible i competitiu. La Destinació Turística Intel·ligent (DTI) es un projecte que impulsa la Secretaria de Estado de Turismo a través de SEGITTUR

4. El Barça promociona Catalunya pels Estats Units
L’equip de futbol del FC Barcelona s’ha sumat aquest estiu a fer promoció turística de Catalunya durant la seva gira de pretemporada per quatre ciutat dels Estats Units: Las Vegas, Nova York, Dallas i Miami.

5. La nova lluita a Barcelona són els creuers
Proposta dràstica: no superar els 10.000 creueristes diaris, un màxim de tres creuers i reduir en temporada alta a la meitat el nombre total de creueristes mensuals. L’Ajuntament de Barcelona vol limitar els turistes de creuers perquè provoquen excessos a la ciutat i generen poca despesa.

6. La Costa Daurada ja té la zona més gran d’Europa amb el cel nocturn protegit i recupera itineraris a la Ruta del Cister
Ja són 32 els municipis de la Costa Daurada compromesos amb la protecció del cel nocturn. El territori també fa una clara aposta per un turisme familiar recuperant tres itineraris per a famílies a la Ruta del Cister.

7. L’emissor italià torna a Espanya
Els turistes italians recuperen la destinació espanyola com la preferida en els viatges a l’estranger. La tendència d’aquest 2022 d’Itàlia com a mercat emissor de turisme mostra que Espanya supera França i el Regne Unit en posicionament entre els turistes d’aquell país.

8. Cap a un nou model turístic més ètic, innovador i responsable
La pandèmia ha subratllat de manera significativa la importància del turisme com a plataforma per impulsar el teixit productiu. Ara cal mirar endavant i aprendre de tot allò que ens ha deixat aquesta crisi.

9. Els restaurants han de donar garanties a les persones celíaques
Una part importantíssima de la població, fins al 2%, pateix celiaquia i no pot gaudir dels serveis d’hostaleria amb normalitat perquè posen en risc la salut. Tot i tractar-se d’una malaltia molt estesa, el sector de l’hostaleria encara no n’ha pres consciència i no ofereix servei a aquestes persones.

10. El canvi més gran d’Airbnb en l’última dècada
El gegant americà diu que vol canviar la manera de trobar el producte i fer la reserva. “La manera com la gent viatja ha canviat per sempre. Per això estem introduint el canvi més gran a Airbnb en una dècada”, ha afirmat Brian Chesky, CEO and Co-Fundador d’Airbnb.

Articles relacionats

Back to top button