superior

Organismes / Política turística

El sector turístic podria perdre competitivitat amb un augment de l’IVA

La Taula del Turisme creu que una eventual pujada de l’IVA del 16% al 18%, com planeja el Govern, perjudicaria "notablement" el turisme espanyol en incrementar el cost dels paquets de turístics. Aquesta mesura podria generar una pèrdua de competitivitat respecte d’altres mercats emergents.

El president de la Taula del Turisme, Juan Andrés Melián, ha considerat que si finalment l’executiu aprova aquesta mesura per quadrar els comptes públics, podria endarrerir una "possible" recuperació del sector al 2010. En aquest sentit, Melián ha vaticinat que l’increment d’aquest tipus impositiu desincentivarà el consum, fet que comportaria una reducció de viatges.

"És evident que l’augment de l’IVA, en plena crisi econòmica, desincentivarà el consum i, per tant, reduirà els viatges fets al llarg de l’any", ha sentenciat. El màxim representant de la Taula del Turisme ha recordat que el sector ha sol•licitat "diverses vegades" la baixada de l’IVA, i ha assegurat que el seu increment "aniria en contra dels interesos del turisme domèstic i internacional"./Ag EP

Back to top button