superior

Mercats

El turisme d’Àsia creix un 10% a Catalunya

El mercat turístic d’Àsia-Pacífic genera a Catalunya gairebé el 20% de la despesa dels turistes estrangers. Es tracta d’un mercat de futur amb bones perspectives de creixement a la destinació catalana.

Si tot continua amb el ritme de creixement esperat Catalunya tancarà aquest 2016 amb 1,2 milions de turistes procedents de l’àrea geogràfica d’Àsia-Pacífic. Això representaria un increment mitjà del 10% respecte l’any anterior. Tot i això hi ha mercats que tenen un comportament molt més explosiu, en el cas de Corea, Tailàndia, Vietnam i Austràlia, els creixements doblen o tripliquen aquest 10%. Bona part dels turistes que arriben a Catalunya provenen del Japó (250.000 turistes), la Xina (200.000), Corea del Sud (130.000), Australia i Nova Zelanda (125.000), Tailàndia (80.000) i l’Índia, segons dades de l’Agència Catalana de Turisme.

La despesa mitjana per persona i dia d’aquests turistes asiàtics és molt superior a la de turistes d’altres continents. Per això, tot i que només signifiquen el 7% dels turistes estrangers a Catalunya la seva incidència sobre la despesa global arriba al 20%.

Una de les activitats que més realitzen és justament el turisme de compres. A més els atreu la cultura, descobrir ciutats europees, la gastronomia i els creuers per la Mediterrània. Els turistes d’Àsia–Pacífic escullen els hotels de 4 i 5 estrelles, preferiblement de les grans cadenes internacionals.

Articles relacionats

Back to top button