superior

Mercats

El turisme emissor britànic aguantarà el Brexit

La fira World Travel Market ha servit per tranquil·litzar el sector turístic espanyol i català. Les previsions per aquest mercat no són gens catastròfiques malgrat el Brexit; l’emissor no afluixa.

El 2017 els turistes del Regne Unit continuaran arribant a les nostres costes. La por al Brexit no ha afectat Espanya però el sector haurà d’estar atent a l’evolució en el canvi de moneda.

Per ara, la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, ha declarat a la World Travel Market que per a la temporada 2017 s’han incrementat les reserves de paquets de turistes britànics més d’un 33% i la capacitat aèria cap a Espanya per sobre del 21%.

Els britànics tenen poques destinacions alternatives segures a l’espanyola. Segueix al capdavant de la despesa turística a Espanya, per davant d’Alemanya i França. Borrego espera que el present exercici es tanqui amb 17 milions de turistes del Regne Unit. “Són unes dades rècord per una temporada rècord”, ha afirmat.

Pel que fa a Catalunya el Regne Unit es manté com el segon mercat emissor en nombre de turistes per darrera de França. Els 1,69 milions de turistes britànics que han arribat a la destinació catalana de gener a setembre suposen un 5,9% més que en el mateix període de l’any anterior.

Aquests turistes han generat uns ingressos de 1.373 milions d’euros, un 9% més, segons dades de Turisme de la Generalitat. Els atributs que valoren aquests turistes de Catalunya són la relació qualitat-preu, el clima, les platges, l’entorn natural i l’oferta cultural i gastronòmica.

Articles relacionats

Back to top button