superior

Ara Lleida

Promoció de l’artesania del Pirineu lleidatà

Pirineu Art, l’associació d’Arts i Oficis de l’Alt Pirineu i Aran, ha posat en marxa la primera pàgina web de l’entitat (www.pirineuart.cat) per donar a conèixer els treballs dels artesans associats (un total de 25). D’altra banda, el centre d’acolliment turístic del Pallars Jussà disposa d’un espai dedicat a la promoció de l’artesania de Catalunya.

L’associació d’Arts i Oficis de l’Alt Pirineu i Aran, que es va constituir a l’abril del 2009 a Esterri de Cardós, té com a objectius la representació del sector artesà professional de l’Alt Pirineu i Aran; la difusió, la promoció i la comercialització dels productes de qualitat dels artesans d’arts i oficis, i la funció d’interlocutora amb els organismes oficials. Des del seu inici, Pirineu Art ha tingut l’assessorament i l’acompanyament del Cedricat (Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya) i el suport i la col•laboració de les administracions del territori (consells comarcals, ajuntaments i Idapa) i del sector (Artesania de Catalunya).

L’entitat és formada per 25 professionals que disposen del carnet d’artesà expedit per Artesania de Catalunya. Els productes que treballen els associats són artesania amb herbes, joieria, vitralls, cuir, ceràmica artística, pintura, forja artística, escultura en fusta, feltre, sabons naturals, teixits, retaules, arquitectura en miniatura, perfums i ebenisteria.

El web de l’entitat té diferents seccions, com ara un directori dels artesans i les artesanes, el contacte, els seus productes i creacions, els serveis que ofereix al mateix taller, material fotogràfic i un apartat amb calendari de fires i concursos.

Espai d’Acolliment Turístic

D’altra banda, l’Espai d’Acolliment Turístic (EAT) del Pallars Jussà disposa d’una zona d’exposició i venda d’artesania pirinenca catalana. Es tracta d’un equipament turístic, instal•lat a l’antic Centre Integral de Telecomunicacions Avançades a Talarn, que ofereix informació sobre visites, allotjaments, activitats i oferta complementària, i alhora recupera la importància cultural del territori a partir d’una exposició permanent al voltant de la figura d’Arnau Mir de Tost, a més de facilitar una aproximació al territori per mitjà de la seva gastronomia.

Back to top button