superior

abajo

Destinacions

Alguaire i l’AVE consoliden Lleida al mapa turístic

L’aeroport Lleida-Alguaire ha rebut en els sis primers mesos de funcionament 26.800 passatgers i l’estació lleidatana de l’AVE dóna la seva benvinguda al viatger 3 milions. Les bones perspectives que es marcaven els responsables turístics davant les noves vies d’entrada a Lleida sembla que s’assoleixen i es consoliden les expectatives en el creixement del sector, especialment pel que fa al turisme de reunions.

Si continua l’actual ritme d’arribades a l’eroport d’Alguaire es podrà arribar als 60.000 durant el primer any de la seva posada en marxa (un 20% més dels 50.000 previstos inicialment).

Les darreres línies inaugurades són les que, des del 23 de juliol, connecten Lleida amb Eivissa i Menorca. La línia de Frankfurt és la que té més demanda, seguida dels vols que connecten Lleida amb Palma de Mallorca i Milà. L’ocupació més baixa es registra en els enllaços entre Lleida i París.

A més de les companyies que ja hi operen, l’aragonesa Pyrenair ha anunciat que, a partir del pròxim mes de desembre, oferirà vols directes des de Madrid, Vigo, Porto i Lisboa a l’aeroport Lleida-Alguaire, adreçats bàsicament als esquiadors.

La bona marxa de l’aeroport ha animat els seus responsables que ja tiren endavant amb elpla d’ampliació que inclou una nova terminal d’uns 10.000 m2 i l’ampliació de la plataforma per a l’estacionament d’avions (passarà dels 36.000 m2 actuals als 96.000) i del pàrquing, que arribarà a les mil places.

L’AVE impulsa el turisme de reunions

L’arribada del passatger 3 milions a l’estació d’AVE de la ciutat de Lleida ha permés a La Paeria fer un balanç “positiu” de l’evolució de la ciutat i del seu nombre de visitants des de l’any 2003.

Un dels segments que més s’ha beneficiat d’aquest creixement ha estat el de turisme de reunions. L’ajuntament lleidatà ha destacat que “des de la posada en marxa de l’AVE, s’ha produït un increment del 170% en el nombre d’esdeveniments i d’un 125% pel que fa a nombre d’assistents. L’impacte econòmic d’aquest sector ha passat de 8 a 17 milions d’euros”.

Aeroport Pirineus-la Seu d’Urgell

A tot això, i pel que fa a una altra instal•lació lleidatana, l’aeroport Pirineus-la Seu d’Urgell, s’ha licitat la construcció de 16 hangars destinats a activitats aeronàutiques i un restaurant-cafeteria. Aquesta infraestructura, reoberta el passat 4 de juny, ha rebut 341 aeronaus que han dut a terme més de 500 operacions.

Back to top button