Línia de finançament Ico Directe: falses esperances

Decepció entre els membres de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (Cehat) per la falta d’eficàcia que la línia de finançament ICO Directe ha demostrat en els seus primers mesos d’existència. Segons la Cehat, “fins ara hi ha una immensa majoria de sol•licituds denegades, entre aquelles que ja han rebut resposta. Mentre, el sector hoteler espanyol corre el risc de perdre competitivitat a curt termini davant la continuada falta de liquiditat”.

El mes de juny, l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) va engegar una línia de finançament ICO Directe dirigida a les PYMES i autònoms amb més d’un any d’antiguitat i amb necessitat de finançament de fins a 200.000 euros per a noves inversions o liquiditat. El seu objectiu era donar resposta a la falta de liquiditat del sector turístic a causa de l’elevat grau d’exigències del finançament privat, fins i tot en aquells crèdits posats a disposició pel mateix ICO a través de les línies de mediació.

No obstant això, des de la Confederació sostenen que aquesta nova línia de finançament “manté l’excessiu grau d’exigències que imposa el finançament privat, amb requisits d’aportació de garanties personals superiors a les de la Banca”.

Entre les seves queixes, la Cehat denuncia que la presentació de la sol•licitud i l’enviament de la documentació addicional s’ha de realitzar a través d’una plataforma on line que fa impossible el contacte personal amb els analistes financers, i també lamenta que es tendeixi a relacionar les operacions de finançament per al sector hoteler amb el desenvolupament immobiliari, “una relació que no és certa en el cas de la gestió i explotació d’immobles i tenint en compte que la majoria de les empreses hoteleres ja no són propietàries dels edificis on desenvolupen la seva activitat”.

0 0 0