Empreses

Spanair detecta una estafa per internet en què li suplanten la identitat

Spanair ha alertat d’un frau per internet a través de l’anomenat mètode ‘phising’, que consisteix en enviar massivament correus electrònics suplantant-ne la identitat i en el qual es demanen les dades bancàries dels usuaris utilitzant en aquest cas un premi fictici com a esquer per apropiar-se’n de manera il•legal.

Segons han explicat fonts de la companyia, han rebut més de 1.300 trucades al telèfon d’atenció del client per verificar l’existència d’aquesta promoció, en què els estafadors feien arribar un correu electrònic informant que havien guanyat un vol gratis i requerien la compra d’una assegurança de viatge per un euro per poder gaudir del premi.

L’aerolínia, que ja denunciat el cas, no té constància del nombre de persones que han pogut ser estafades amb aquest mètode, en què se suplanta el nom i la imatge corporativa, i que normalment afecta entitats bancàries a la xarxa.

A la pàgina web de l’aerolínia s’adverteix els clients d’aquesta estafa, que arriba a les safates de correu electrònic sota el remitent ‘promoción@spanair.com’ i amb un enllaç que redirigeix l’usuari a una pàgina que s’assembla al web original de la companyia./Ag EP

Back to top button