Reportatges

El sector turístic no pot quedar indiferent davant la destrucció de Palmira

Les restes arqueològiques de Palmira, la “ciutat dels arbres de dàtil” tornen a estar en perill. Una de les restes més valuoses de l’antiguitat sobre el planeta pot desaparèixer.

El fanatisme ja va sotmetre a la destrucció, durant prop de d’un any, aquesta ciutat arqueològica que ara torna a estar en mans de l’Estat Islàmic. Des de desembre amenacen d’enllestir la feina que van iniciar el maig de 2015. Acaben de tirar a terra part del teatre romà i la columnata de tetràpilon. Ja havien ­arrasat abans altres monuments com el temple de Bel, el santuari de ­Baalxamin, algunes torres majors i l’ Arc de ­ Triomf.

Abans / després

El turisme és descoberta i gaudi però també compartir i respectar. La mutilació de les joies arquitectòniques sobre la terra són una aberració per a la humanitat i un autèntic desastre pel que representa el Turisme. Les guerres també representen tot allò oposat als valors del turisme.

Patrimoni de la Humanitat, la Palmira siriana serà irreemplaçable, és un dels destins més rics excavats pels arqueòlegs junt a Pompeia (Italia) i Éfeso (Turquía).

La comunitat internacional ha de fer front a la irracionalitat anticultural que s’està produint a Palmira amb la destrucció dels tresors de la humanitat. Com fer-ho?

Articles relacionats

Back to top button