AAVV i TTOOTransport

Escac al turisme de creuers

La contaminació està posant en risc la imatge de l’activitat creuerista. Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient han aparegut dades que van contra la línia de flotació del turisme de creuers.

Els vaixells destinats a aquesta modalitat turística provoquen emissions equivalents al 15% de la pol·lució d’òxid de nitrogen que produeixen els vehicles a Europa. El grup Carnival Corporation (Costa Cruises, P & C Cruises, AIDA) segons un estudi mediambiental amb dades de 2017, calcula que ha emès deu vegades més diòxid de sofre que els 260 milions de vehicles que circulen pels països europeus de la mediterrània. Fa pocs dies el gegant Carnival ha acceptat pagar als Estats Units una multa de 18 milions d’euros (20 milions de dòlars) per diferents violacions ambientals.

La situació de Barcelona, ​​com a port creuerista líder de la mediterrània, és especialment dolenta ja que s’ha convertit en la ciutat europea amb major contaminació de sofre i d’òxid de nitrogen provocada pels creuers, segons l’informe de l’organització Transport and Environment. Els òxids de sofre són el gran contaminant que emeten els grans vaixells. Els creuers de la capital catalana emeten gairebé 5 vegades més òxid de sofre que tots els cotxes que circulen per Barcelona. El segueixen en aquest nefast rànquing Palma de Mallorca i Venècia.

Els creuers tendeixen a incorporar energies més netes. Els grans vaixells encara no han implantat tecnologia que permeti zero emissions. Les bateries o el combustible d’hidrogen estan en fase de prova per a aquestes embarcacions. Una opció més realista, per ara, és la connexió elèctrica del creuer durant l’escala a port. La parada dels motors de gasoil i l’electrificació del vaixell ajuda a reduir les emissions.

Adverteixen que el turisme impacta negativament sobre el medi ambient

Articles relacionats

Back to top button