superior

AAVV i TTOOAllotjament

El debat sobre l’Imserso, ningú està content

Hotelers i agències de viatges es queixen de la rendibilitat que els proporciona el programa de l’Imserso. Les diferents associacions posen sobre la taula les seves propostes per reformar-lo. Afirmen que el model actual està sustentat també per les pèrdues que assumeixen hotelers i agències. Ara com ara la licitació de la propera convocatòria està congelada de forma cautelar per part del Ministeri. Són 130 milions d’euros que el govern destina a subvencionar viatges per a majors de 65 anys.

Els agents calculen que quan venen els viatges de l’Imserso reben una comissió que no supera els 10 euros un cop descomptades les despeses. Una de les seves propostes és canviar el model actual eliminant el concurs i liberalitzant-lo per aconseguir major participació. Els representants de les agències de viatges no són partidaris dels concursos de gran envergadura que exclouen a les agències petites i mitjanes i només afavoreix els operadors de grans grups.

Quina fórmula proposen? Repartir una mena de xec entre les persones grans beneficiàries de l’Imserso perquè puguin reservar i comprar el seu viatge a l’agència que considerin. Aquests viatges podrien ser lliures entre una oferta especialment dissenyada per al públic major de 65 anys i avalada pel Ministeri.

Per la seva banda, la patronal hotelera vol que les tarifes que cobren de la subvenció cobreixi els costos i suposi algun benefici per al sector. Fixen el preu en 25 euros per persona i dia, uns tres euros més que el que reben actualment. Proposen prorrogar la situació de l’adjudicació del concurs actualment en vigor, però per redissenyar-lo.

L’administració afirma que, tot i la suspensió temporal pel recurs presentat pels hotelers, el programa no corre perill. També defensa que és rendible i no vol incrementar l’esforç econòmic que fan els jubilats ja que majoritàriament reben menys de 1.000 euros de pensió.

Els hotelers amenacen de deixar l’Imserso i el Govern reflexiona

Els hotelers amenacen de deixar l’Imserso i el Govern reflexiona

Articles relacionats

Back to top button