superior

EmpresesReportatgesTransport

El Certificat Covid Digital de la UE pot convertir-se en un estàndard global

El bon funcionament que ha suposat el certificat Covid de la Unió Europea està servint de model per al conjunt del planeta. El sector aeri demana que s’estengui i altres sectors com la restauració, la cultura i l’oci també demanen que es pugui utilitzar com a document oficial.

Sense un sistema global de certificació es frenaria la recuperació econòmica. Un exemple el tenim amb l’Associació de Transport Aeri Internacional (IATA) que ha instat els estats a fer del Certificat Covid Digital europeu l’estàndard per als certificats de vacunes. És efectiu i permet introduir un mecanisme de verificació àgil en els viatges que hauria de servir com a model per a altres nacions, diu IATA.

Entre les virtuts hi ha la verificació a través d’un codi QR que inclou informació xifrada que ofereix garanties i que es pot mostrar digitalment o en paper. Altres autoritats, a més de les pertanyents a la UE, podrien introduir dades xifrades per emetre aquest certificat que seria reconegut a nivell internacional.

Ja hi ha 60 països externs a la Unió Europea que estan estudiant el Certificat Covid Digital per emetre els seus propis certificats.

Articles relacionats

Back to top button