superior

Destinacions

Alicia’t, la Festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona, tindrà lloc del 16 al 18 de setembre en format en línia

Torna la festa que aplegava milers de persones a Món Sant Benet, després que l’any passat no es pogués celebrar presencialment per la pandèmia. Però l’esdeveniment d’enguany serà força diferent: en línia, gratuïta, oberta a tothom i amb un ventall d’opcions força interessant. Durant els tres dies de la festa es desenvoluparan diverses càpsules audiovisuals a través de la plataforma aliciatvirtual.cat.

Aquestes píndoles aproparan als assistents virtuals a la cuina  fàcil, sana i divertida. L’objectiu és donar a conèixer els bons productes de les comarques de Barcelona, com ara el  Mató de Montserrat, el gall negre del Penedès, la ceba vigatana, el pèsol negre del Berguedà, la gamba de Vilanova o la maduixa del Maresme. Junt a la promoció d’aquests productes de proximitat, també hi hauran temes més generals: des de sumar-se a la revolució de color de la fruita i verdura fins a aprendre a combatre el malbaratament alimentari passant per les últimes tendències culinàries o posar en valor les sopes.

Naturalment també hi hauran referències als punt d’interès turístic, aprofitant el bon maridatge de la gastronomia amb el turisme i la presència de la Diputació de Barcelona a través de la seva marca Barcelona és molt més.

Dues masterclass el dissabte 18 de setembre

El programa preveu també tallers i demostracions. En aquest sentit hi hauran dues masterclass que aniran a càrrec de dos reconeguts xefs.
– Maria Nicolau, cuinera que en l’actualitat està al restaurant El Ferrer de Tall de Vilanova de Sau parlarà de «Cuina de temporada fàcil i bona».

– Artur Martínez, del restaurant Aürt de Barcelona dissertarà sobre «Cuina, senzillesa i compromís».

També el públic infantil tindrà el seu espai, amb un taller que girarà a l’entorn de l’alimentació i la ciència i que porta per títol «Tastaciència. Ciència i cuina».

Alicia’t és una festa gastronòmica iniciativa de la Fundació Catalunya La Pedrera, la Fundació Alícia i la Diputació de Barcelona. L’objectiu final és donar a conèixer la tasca que fa la Fundació Alícia, que investiga productes i processos culinaris tot innovant per millorar l’alimentació de les persones.

Després de les jornades, tots els continguts estaran disponibles a la plataforma aliciavirtual.cat.

Articles relacionats

Back to top button