superior

Estudis

12M € per fer Catalunya la regió de referència “imprescindible” del turisme enogastronòmic a Europa

L’administració catalana ha presentat la seva estratègia per poder liderar el segment gastronòmic els propers anys

L’aposta política en turisme del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat catalana és aplicar un pla estratègic a 5 anys sobre l’enoturisme i el turisme gastronòmic. Invertiran 12 milions d’euros, 8 dels quals finançats pels fons Next Generation, que “permetran accelerar en 3 anys el desenvolupament que s’aconseguiria en una dècada”, segons assegura el departament del Govern.

Els responsables de l’administració catalana han escollit el Celler d’Espiells de Juvé & Camps, a Sant Sadurní d’Anoia, per explicar l’Estratègia de turisme enogastronòmic 2022-2027 que ha de convertir Catalunya en un referent en aquest segment turístic a nivell europeu. Una de les fortaleses d’aquesta especialitat és que “el turista enogastronòmic fa una despesa mitjana 3,5 vegades superior a la resta, i és el que més contribueix a la desestacionalització del turisme”, han explicat.

Catalunya disposa d’un ric patrimoni vinculat a la gastronomia, el vi i el cava, amb oferta d’activitats i esdeveniments, i empreses turístiques especialitzades, però segons afirma l’administració “no tots els recursos tenen una oferta estructurada i en alguns casos hi ha una manca de professionalització”.

El Pla o estratègia que s’aplicarà entre el 2022 i el 2027 contempla actuacions concretes com la  inversió de 2 milions d’euros per fer 3 nous espais immersius relacionats amb l’enogastronomia (a Falset, Palamós i l’Ametlla de Mar); la implantació d’un projecte agroturístic innovador al Parc Agrari del Baix Llobregat dotat amb 600.000 euros; la inversió de 430.000 euros que es farà al Bages per recuperar tines a peu de vinya i barraques de pedra seca; o la inversió d’1.800.000 euros per promoure la digitalització de l’oferta enogastronòmica i millorar la formació i capacitació professional de les empreses i destinacions.

En aquest sentit el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha declarat: Volem aconseguir que quan algú, en qualsevol país, pensi en turisme enogastronòmic, pensi en Catalunya. Volem convertir-la en una referència imprescindible del turisme enogastronòmic a Europa”

Articles relacionats

Back to top button