superior

Destinacions

Barcelona: “Estem al límit de turistes”

16 zones de Barcelona són Espais de Gran Afluència perquè estan tensionades i tindran una actuació especial per lluitar contra la massificació

Dissuadir el turista perquè no visiti la Sagrada Família o la Boqueria perquè tindrà una mala experiència: aquesta és una de les iniciatives que ha posat en marxa l’Ajuntament de Barcelona en el seu nou pla de gestió del turisme a la ciutat.

El tinent d’alcaldia d’Economia i Turisme, Jordi Valls, ha explicat que la saturació d’algunes zones de la ciutat, fins a 16, necessiten una actuació. L’afluència de turistes ha arribat al límit i segons Valls, “passada una frontera el turisme ja no aporta valor a la ciutat”.

L’ajuntament veu difícil prohibir que els turistes s’acostin als indrets més atractius però sí que vol provar amb alarmes dissuasives. L’ajuntament invertirà 44,2 milions en aquest pla de gestió de la massificació. Algunes de les iniciatives són la prohibició de venda d’entrades de forma presencial, més agents cívics, el control de la venda ambulant, una especial atenció a la neteja i la seguretat… i així fins a 33 actuacions concretes.

Les primeres accions es portaran a terme aquest any en tres zones: el Park Güell, la Sagrada Família i al mercat de la Boqueria.  Altres zones turístiques incloses en el pla són el Passeig de Gràcia – Plaça de Catalunya, Barri Gòtic, La Rambla, Sant Pere – Santa Caterina – La Ribera i la Barceloneta.

Articles relacionats

Back to top button