superior

Destinacions

Palma de Mallorca pren mesures contra la massificació turística

Limitació al lloguer turístic i gravant els creueristes que accedeixen a la ciutat

L’ajuntament de la capital de les Illes Balears ha presentat les seves intencions per gestionar el turisme a Palma de Mallorca. L´alcalde de la ciutat planteja mesures per reduir la pressió turística ja que la ciutat és un dels grans punts d´interès a les balears i la porta d´entrada a l’iilla. La proposta arriba poc després de les mobilitzacions populars a Palma contra la massificació turística.

Una de les actuacions més destacades és limitar-ne el lloguer turístic i fins i tot prohibir-lo modificant el Pla General d’Ordenació Urbana. Amb aquest mateix instrument urbanístic el consistori prohibirà que s’obrin més bars nocturns i discoteques a les zones més tensionades com el Passeig Marítim, la Platja de Palma o la Cala Major.

Més neteja i menys cotxes de lloguer, dicoteques i party boats

L’alcalde del Partit Popular, Jaime Martínez, també vol reduir el nombre de creueristes limitant el nombre de vaixells o les seves capacitats, alhora que els imposa una taxa a aquells que visitin la ciutat. A més, planteja imposar quotes a les visites de grups organitzats, limitar el nombre de vehicles de lloguer que entren al municipi i prohibir les party boats.

L’ajuntament també obligarà, a les zones més concorregudes, que els locals de restauració i de menjar per emportar netegin la via pública en un perímetre de 50 metres.

Bona part d’aquestes mesures haurien de ser aprovades a nivell autonòmic per la qual cosa ara com ara només formen part d’un pla de futur.

Articles relacionats

Back to top button