superior

Allotjament

Nou embolic jurídic amb els habitatges turístics a Catalunya

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·la l’article 241 del Decret 75/2020 de turisme de Catalunya en què es regula l’activitat de lloguer d’habitacions. Es tracta d’una reclamació que van fer l’associació de propietaris que lloguen habitacions a turistes en els seus domicilis particulars.

Per a l’Associació de Veïns i Amfitrions es tracta d’una “decisió judicial històrica” ​​encara que la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona -ciutat on es concentra aquesta modalitat gairebé en exclusiva- afirmen que la sentència no és ferma i per tant encara no té aplicació efectiva. Afegeixen que el TSJC ha pres la decisió per un defecte formal al procediment d’aprovació, però no pel fons de la regulació. Anuncien que presentaran recurs I defensen que l’habitatge ha d’estar degudament habilitat i la persona titular ha de residir en l’habitatge mentre dura l’estada.

Així doncs, no se sap les conseqüències d’aquesta anul·lació. Els propietaris volen que es pugui exercir la seva activitat aquest estiu sense les restriccions que marcava el Decret anul·lat pel Tribunal i l’administració diu que tot segueix igual.

L’advocat de l’associació de propietaris que va interposar la reclamació al TSJC ha declarat que en el cas que les administracions sancionin els propietaris basant-se en la normativa anul·lada reclamaran l’import de les multes.

L’article 241 defineix com a llar compartida d’allotjament turístic l’habitatge principal i residència efectiva de la persona titular i que es comparteix com a servei d’allotjament amb terceres persones a canvi de contraprestació econòmica i per a una estada de temporada (per un període de temps continu igual o inferior a 31 dies).

Articles relacionats

Back to top button