superior

Transport

Estancament de l’AVE entre Madrid i Barcelona

Tot i que el tren d’Alta Velocitat segueix guanyant la partida a l’avió en la connexió Madrid-Barcelona, la quota de mercat de l’AVE en aquesta connexió s’ha estancat. Els trajectes en avió no han perdut ni un punt percentual en l’últim any.

Les últimes dades constaten el lideratge de l’AVE davant de l’avió en aconseguir el 62,9% dels viatges entre les dues capitals. Aquest percentatge suposa poc més de mig punt respecte al 62,3% que mantenia fins ara. L’Alta Velocitat entre la capital i la Ciutat Comtal va transportar 3,8 milions de passatgers l’any passat davant els 3,71 milions de 2015. Pràcticament el mateix nombre de passatgers quan el creixement 2014-2015 va ser d’un 8%.

Malgrat això, juga a favor de l’AVE la combinació de diversos factors que li permeten superar al transport aeri. D’una banda combina dos tipus de clients, el corporatiu que es mou per motius laborals entre les dues capitals i el turístic que ho fa a títol particular o per oci. En el cas de l’avió el client majoritari en aquesta connexió és corporatiu. L’altre aspecte va lligat a la comoditat, tant per la puntualitat del servei com per la bona accessibilitat en arribar al centre de les ciutats.

Ja són 9 els anys de servei de l’AVE entre Madrid i Barcelona i en aquest temps gairebé ha traslladat a 30 milions de passatgers. Amb més 3.000 quilòmetres, Espanya disposa de la xarxa ferroviària d’alta velocitat més llarga d’Europa i la segona del món, només superada per la Xina.

Articles relacionats

Back to top button