superior

Mercats

Bulgària i Romania ja formen part de l’espai Schengen

La frontera terrestre per ara queda bloquejada

Des d’aquest mes d’abril ja és oficial l’entrada de Bulgària i Romania a l’espai de lliure circulació europea, anomenada Schengen. Els dos països s’haurien d’haver integrat el 2022, però dos estats membres de la Unió Europea es van oposar (Àustria i els Països Baixos).

Ara com ara s’han eliminat les fronteres aèries i marítimes, però es manté el bloqueig terrestre ja que Àustria continua oposant-se a una lliure circulació de persones amb aquests països temorosa d’un augment del flux migratori. Els estats membres de la UE tenen dret de veto i per això el govern austríac ha invocat aquesta disposició per no obrir la frontera terrestre.

A més, segons el Codi de Fronteres Schengen, els països tenen la potestat d’establir de manera excepcional controls fronterers temporals. Molts països els van aplicant com ara Alemanya, Polònia, la República Txeca, Eslovàquia, Eslovènia, Itàlia i Dinamarca.

Mercats emissors de turisme

Aquests nous integrants de l’espai aeri i marítim Schengen es converteixen en nous mercats turístics gràcies a la facilitat de mobilitat interior de milions de ciutadans de la Unió Europea. Se sumen a Croàcia, que va entrar el 2022, l’últim a adherir-s’hi.

Articles relacionats

Back to top button