superior

Destinacions

El Parc Nacional d’Aigüestortes bat el rècord històric de visitants

Més de 600.000 visitants en un any ha rebut El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el que suposa un increment de quasi el 8%.

El parc ha assolit un rècord absolut i referma la tendència a l’alça registrada en els darrers temps, exceptuant els anys més àlgids de la pandèmia, segon explica el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

L’espai natural està treballant en temes de sostenibilitat, educació ambiental i accessibilitat. Una de les diverses iniciatives que ha desenvolupat aquest any es la creació d’una xarxa de miradors perquè els visitants observin el firmament. Hi ha un total de vuit en servei que permeten gaudir del cel nocturn dels Pirineus i identificar les principals constel·lacions.

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels espais naturals més emblemàtics de Catalunya. Fou declarat Parc Nacional el 21 d’octubre de 1955 i està sembrat d’avets i boscos de pi negre centenaris i el reguen gairebé 200 estanys de muntanya.

Ha rebut la certificació de qualitat de gestió ambiental a escala europea amb la concessió de les distincions EMAS i ISO 14001, i també disposa del distintiu Q de qualitat turística. L’any 2018 va rebre la certificació de Reserva i Destí Turístic Starlight de la UNESCO, mentre que el 2019 va ser declarat Zona d’Especial Protecció de la Qualitat Acústica (ZEPQA).

Articles relacionats

Back to top button